"Sammansatta ord som bildar mening ska vi hjälpa till att sprida"

Ett förlag för författare!

Om oss!

Vi som står bakom NORD & HILD Publishing är

Stefan Hilding

Stefan Hildings bakgrund består i en kompott av akademiska studier i bl.a. Arkeologi, Antikens kultur och samhällsliv och Religionshistoria. Han var en av grundarna till bokförlaget Rubicon (1986). Arbetade under flera år som frilansande redaktör och formgivare. Anställdes i slutet av 1990-talet som fackboksförläggare på Wahlström & Widstrand. Sedan 2006 har han varit förläggare på Norstedts – med inriktning på kulturhistoria, historia, biografier, memoarer, reportage och debatt – en tjänst som han under 2019 successivt trappade ner för att i stället verka som ”fri förläggare” och agent.

Stefan har arbetat som förläggare för bl.a. Henrik Berggren, Ingrid Carlberg, Ingvar Carlsson, Yukiko Duke, Maja Hagerman, Göran Hägg, Plura Jonsson, Tore Janson, Peter LeMarc, Sture Linnér och Axel Odelberg. Stefan är också medlem i Svenska Pen.

Staffan Nordstrand

Staffan har sedan 2011 givit ut ett flertal dokumentära spänningsromaner på tre olika förlag – MBM förlag, Pocketförlaget och Bokfabriken. Staffan började sin karriär efter skolan på IBM som säljare under 70-talet. Efter IBM började Staffan på Wang som var IBM:s största konkurrent ute i världen. Efter sju år som marknadschef internationellt startade Staffan egen verksamhet som efter tjugo år såldes. Därefter jobbade Staffan inom byggindustrin i Asien och i samband med det började han leta fakta och skriva om det samhälle han bodde i under tio år. Staffan har sedan dess gett ut en roman varje år och är väl etablerad i många hems bokhyllor.

    Staffan är en utpräglad entreprenör och en drivande person i alla lägen. Läs mer om Staffan här.

Stephen Anderson

AD/Final Art

Stephen har jobbat med original och produktion av tryckmedia sedan 1994 och är frilansande originalare sedan 1998. Han har stor erfarenhet av större katalogproduktioner, tidskrifter, professionell boksättning och omslagsproduktion.

Några av kunder han jobbat/jobbar med: Ica kundtidning, Åhlens klubbtidning, Tidningen Kids & Family, Aritco Lifts, Cirkla AB, Hedra AB, Michelin, Apsuddens, SGU, SinuTEC, Kitchen, Magali, TV3, Kanal 5, Friluftsfrämjandet, Fjällräven, HusmanHagberg, BarnensHus, Babyland, ChildrensHouse.se, Lekia, SportMe, PC Express, Bidlet AB, Computer City och OnOff.

Kontakta Stephen här.

Malin Tilja

PR & Sociala Medier

Malin har jobbat med sociala medier sedan 2014 och brinner själv för att skriva och skapa innehåll i olika kanaler. Sedan 2016 har hon jobbat med marknadsföring genom influencers och event. Malin skriver artiklar & jobbar med PR/försäljning på familjetidningen Kids & Family och frilansar som skribent och bildredaktör/fotograf för olika veckotidningar. På fritiden jobbar hon en hel del med sin egen blogg och skapar projekt som bidrar till välgörenhet.

Kontakta Malin här.

Kontakta oss

Nord & Hild Publishing AB

KG10, Kungsgatan 8, 111 43 Stockholm

Copyright © All Rights Reserved